onsdag 17. august 2011

Saltsej / Rødsej / gammelsej......

Kjært barn har mange navn sies det. Vi kalte det alltid for saltsej . Dette er en av barndommens middagsfavoritter.  Jeg tror ikke det er så populært i dag. Har i allefall ikke støtt på det i dagens kokebøker nævnt som populær mat.
Saltsej er som de andre navn tilsier både rød og gammel. 
Denne som vi skal spise i kveld er 2 år gammel!! 
Sommeren 2009 ble den lagt i ei bøtte som seg hør og bør uten å bli vaska.( altså rett fra havet og kun sløjd) 
Bøtta fylles mens der legges salt på mellem lagene. På med låkk og så glem alt om den minst et år( helst to)
Den lake seg sjøl. Den blir salt, gammel og rød ( fra blodet i fisken)

I går kom den opp av bøtta og 4 filetter  har ligget i bløt siden. 
Den er godt vannet ut og i ettermiddag skal den kokes til skinn og bein løsne. Spises med potet og gulrøtter og hvit saus som tilbehør. 
Om jeg gleder meg??? Ja, gjett!!
Og blir det noe tilbake blir det pytt i panne i kveld med masse løk ;)
Hva  er din barndoms favoritt?
................................................................
Okey- nu er fisken spist. Og jeg må sige vi lader den blive et minde. Tænk at minder kan være så forføreriske / foræderiske. 

3 kommentarer:

  1. Det lyder rigtig godt. Hvornaar skal vi spise ? :-)
    Min barndoms favorit er stegt flaesk med persillesovs og nye kartofler og til dessert tykmaelk med revet rugbroed.

    SvarSlett
  2. :)Stægt flæsk er også rigtig godt synes jeg. En af mine danske favoritter.Det er mange år siden jeg fikk saltsej så jeg glæder mig meget.

    SvarSlett
  3. rødsei er bare nydelig, og det er en av min barndoms favoritter. Men vi hadde også stekt flesk og flatbrød til. Nam Nam.....misunner deg middagen i kveld.
    Koooos dere masse.!!!

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig med kommentarer.